Движението на „Кукленско шосе” вече е възстановено. Лентата, която постави собственикът на земята, предизвика сериозно задръстване на входа на Пловдив. Шофьорите недоумяваха какво е наложило затварянето на пътя. Пръв от колата си слезе мъж, който отиде при собственика и започна да се кара с него как така затваря сам път. Шофьорът обясни, че съпругата му е бременна и започна пренареждане, за да може с колата му да премине.

Две минути по-късно се появи и първият патрулен автомобил на полицията, но още преди полицаите да слязат от колата, друг гневен шофьор от задръстването слезе, разкъса лентата и се развика на хората, които го бяха заградили. Движението веднага се отпуши и колите продължиха напред. В момента пристигна и втори полицейски автомобил, като полицията обясни на Александър Пижев, че няма право да затваря пътя.

Той заяви, че още на 12 октомври е уведомил КАТ, община Пловдив и Родопи за намеренията си, но реакция не е имало до тази сутрин, когато му се обадил юрисконсултът на Община Родопи и му казал да не затваря пътя.  

Ето видео от събитията: