Окръжен съд – Пловдив отказа да уважи жалбата на Петър Низамов-Перата против определение на Районен съд – Асеновград, с което му е взета мярка за неотклонение Задържане под стража.

Срещу Петър Низамов са повдигнати обвинения за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.1 от НК, и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.12 във връзка с чл. 130 ал.1 от НК.

Съдът прие, че съществува обосновано предположение Перата да е извършил и двете престъпления, в които е обвинен, както и че съществува опасност при по-лека мярка за неотклонение да извърши друго престъпление.

Перата има няколко регистрации в полицията за криминални прояви. Мерките си за неотклонение обжалват и двамата роми, задържани след конфликта в Асеновград. Петър Низамов - Перата се изправи пред пловдивските магистрати този следобед. Съдиите трябваше да се произнесат дали младият мъж ще остане в ареста. В момента той е с наложена мярка „задържане под стража”. Срещу Низамов са повдигнати обвинения за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Реакцията на Перата и коментара на прокурора от Окръжна прокуратура-Пловдив Мирослав Христев - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: