Едно куче е било убито, а друго ранено и има нужда от скъпо лечение в Асеновград. Нападението е извършено преди дни и вече има подадена жалба в полицията и прокуратурата. За жестокостта към животните сигнализира Мария Чергарова, която повече от 10 години се грижи за пострадали животни. Отглежда ги в заграден терен в Асеновград, който лично е приспособила за животните и е получила разрешение за ползването му от общината. Животните, който отглежда са или отхвърлени от стопаните им, или пострадали при различни инциденти.

От няколко месеца се заражда конфликт между нея и съседи на въпросния терен, които многократно я заплашват, че ще се отърват от животните.

Няколко пъти Мария намира и разбита вратата на постройката. Съседите не пестят заплахите си, като една от тях е, че ще придобият парцела и ще го ползват за собствени нужди.

Напрежението ескалира на 11 януари, когато Мария открива ужасяваща гледка.

„Всички кучета бяха пребити, а едно от беше разпрано и починало. Куче на по-малко от година. Две са със сериозни травми. Едното - Чери е с наранен гръбнак и парализа на задните крака. Вълчана- най-кроткото куче, което съм срещала, е с начупен (заден, десен) крак. При опит да се хване избяга“, разказва Мария.

Жената веднага е сигнализирала в полицията, но органите на реда са й казали, че е трудно да заловят извършителите, тъй като няма свидетели на инцидента, нито записи от камери. Подадена е и жалба до прокуратурата.

Това, което тревожи най-много Мария е, че едно от кучетата - Чери има забита сачма в гръбнака и има нужда от ежедневно лечение. Приема лекарства и инжекции, като не е ясно до кога ще продължи това. Всичко това струва пари и жената има нужда от помощ.

Всеки, който има желание да помогне на Мария, може да й позвъни лично на телефон: 0894836091

Ето и рентгенова снимка на Чери: