Напусна ни проф. д-р Владимир Сираков, дългогодишен преподавател и учен от Катедрата по образна диагностика към Медицински университет – Пловдив. По повод кончината му ректорът проф. д-р Мариана Мурджева изпрати съболезнователен адрес до семейство от името на цялото академично ръководство на МУ-Пловдив.

Възпитаник на висшето училище, проф. Сираков посвещава повече от 40 години от живота си на преподавателската дейност и лекарската практика, като превръща в своя лична кауза издигането имиджа на университета.

Учен и изследовател с авторитетно присъствие, проф. Сираков оставя след себе си над 110 научи публикации в международни и български медицински списания, 14 учебника и ръководства, монографии и участия в международни и национални конгреси по образна диагностика.

Вдъхновяващ преподавател за студенти, докторанти и специализанти, проф. Сираков ще бъде запомнен от всички със своя професионализъм, всеотдайност и висок морал.  

Заради личните си качества проф. Сираков е избран за член на Европейската и Българската асоциации по рентгенология, член на Акредитационния съвет към НС на БЛС, член на КПЕ при РК на БЛС – Пловдив. Два мандата проф. Сираков заема и най-високата длъжност в Общото събрание на МУ-Пловдив като председател на Контролния съвет.

За академичната общност на МУ-Пловдив проф. Сираков ще остане като колегата с голямо сърце, който винаги имаше разбираща и топла дума, доброта и човечност към всекиго – пациенти, колеги, студенти, семейство, близки и приятели, пишат от ръководството на университета. И изказват на семейството, близките, колегите и на всички, които обичат и уважават проф. Владимир Сираков!

Екипът на TrafficNews също изказват съболезнования на близките на проф. Владимир Сираков