Жилищен апартамент в Пловдив влезе в черния списък на Националната приходна агенция за обекти, подлежащи на запечатване. Достъпът до имота може да бъде забранен заради приготвяне на храна за доставка по домовете. При извършена проверка инспекторите на НАП са открили, че предлаганата услуга е извършвана в нарушение на данъчното законодателство.

Обектът, който се намира в кооперация на ул. "Захари Стоянов" 84, дори не е регистриран на нечия фирма. Като собственик е посочено лицето Рехан Найир. 

Известното заведение „Bacardi“ в Раковски също е било засечено в нарушение. Обектът на ул. "Москва" 25 е собственост на Красимира Йошева-Гуджерова – управител в едноименна фирма „КРАСИМИРА ГУДЖЕРОВА“ ЕООД. 

Фирмата „Аз и Биляна“ ООД, която управлява обект в пловдивското село Калояново, също е станал част от черния списък. Причината са засечени неуредици в работата на кафене, който посреща клиенти в близост до Община Калояново на ул. „Васил Левски“.

При последните проверки на агенцията няколко бензиностанции също са били установени да работят в нарушение на закона. Сред тези обекти попада бензиностанция Petrol на бул. „Васил Априлов“ в центъра на Пловдив. По тази причина станцията може да бъде запечатана, като търговската дейност бъде забранена в рамките на 30 дни.

Същата може да бъде съдбата на бензиностанция "Алпи" край Баня. Обектът им, който се намира на главен път Карлово-Пловдив, е регистриран на фирмата „АЛПИ-2010 ООД“. Дружеството е собственост на Александър Лапков, който фигурира като собственик или съдружник на още 10 фирми, и Пенчо Стоев, който върти бизнес в други 5 дружества.

Припомняме, че най-честите причини търговците и техните фирми да се сдобият със заповеди за запечатване са неиздаване на касов бон или липса на фискално устройство в обектите. Заради подобни нарушения дейността им може да бъде блокирана за срок от две седмици до месец. Законът все пак им дава опцията са оспорят заповедите за запечатване. В случай че споменатите собствениците заведат жалби пред съда, от решението на магистратите ще зависи дали търговските им обекти ще продължат да извършват търговска дейност необезпокоявано.