Презастрояването в пловдивския квартал Кючук Париж е проблем, който все повече се задълбочава в последните години. Тъкмо си мислиш, че в квартала вече няма къде да се строи и всичко е застроено и строителите те изненадват като усвояват на пръв поглед не усвоим терен. Така всяка малка градинка или междублоково пространство става изключително важно за местните жители, които се чудят къде да паркират автомобилите си, или разхождат децата си. 

Именно по тази причина с нас се свърза жител на района, който е възмутен от гледката на междублоково пространство до булевард „Александър Стамболийски“ или точно до детска градина „Валентина“ и блок 1115. Там се строи нова сграда, като заради дейности и около нея всичко е заприличало на строителна площадка и калище.

„Не стига, че всяка полянка и зеленина се застроиха, няма откъде да се мине и въздух не остана от бетон, паркинги и мръсотия, а сега и още една пътека, по която ежедневно минават стотици деца, майки, възрастни хора е в състоянието, в което ви показвам на снимките, които изпращам - сиреч и с нея са се заели да заличат. Вече буквално няма откъде да минаваме, газим в кал, локви, просто е ужасно. Защо и докога ще търпим?“, коментира нашият читател.