На 1 октомври пияна жена не спря на знак „Стоп“ в ЖР „Тракия“ и се заби с беемвето си в бус „Форд“ на кръстовището пред кметството на „Тракия“. Пострадали за щастие нямаше, а водачката на автомобила бе отведена в районното, след като пробата й за алкохол се оказа положителна. Въпреки ранния час - катастрофата стана едва в 10.30 сутринта, дрегерът на полицията е отчел цели 2.04 промила! 30-годишната шофьорка е отказала да даде кръвна проба, с което на практика признава показанията на дрегера. Според Наказателният кодекс, ако концентрацията на алкохол е над 1.2 промила деянието представлява престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1200 лева. 

Според вътрешните правилници на МВР водачи, заловени да шофират с над 1,2 промила алкохол, се задържат за 24 часа в ареста на районното управление, на чиято територия е заловен нарушителя. Целта на мярката е първо водачът да отрезнее, а паралелно с това да се действа и в по направление превенция и следващият път преди да се качи пиян в колата, водачът да си спомни какво го очаква. И по принцип служителите на МВР спазват вътрешните правилници, та дори и в някои случаи си превишават правата, като задържат жертви на произшествия, както се случи преди две седмици в София. Тогава жена, пострадала при полицейска гонка с мигранти, бе държана 16 часа в районното!

В случая обаче пловдивските полицаи са се оказали доста по-либерални от софийските си колеги и 30-годишната жена е била освободена след края на работния ден, много преди да изтече 24-часовото полицейско зодържане. Защо е приложен двоен стандарт в случая с пловдивчанката, причинила катастрофа и по чие разпореждане е станало, са въпроси без отговор засега. TrafficNews ще изпрати въпроси до пресцентъра на полицията кой и на какво основание е освободил шофьорката.

От Районна прокуратура съобщиха , че срещу водачката има повдигнато обвинение. Разследването е приключено и е внесено при наблюдаващия прокурор с мнение за съд. 

Жена с над 1,5 промила алкохол се заби в бус в Тракия посред бял ден, отведоха я в районнотоМатериалните щети са минимални, пострадали няма

Жената, блъсната при гонка с мигранти: Оставиха ме часове с човека, който едва не ме уби