Резултати с немска прецизност предлага на пловдивчани медико-диагностична лаборатория „Кандиларов”. Създадена през далечната 1999 г., тя се утвърди като една от най-големите и водещи частни лаборатории в България със статут на медицинско заведение от доболничната помощ.

Разполага с висококвалифициран медицински персонал, модерно оборудване, собствена мрежа от куриери и медицински представители и добре развити филиали. С цел удобство на пациентите освен централните лаборатории в София, Варна, Гоце Делчев и Пловдив, вече функционират и над 50 филиала в цялата страна. Само в Пловдивска област пунктовете са четири – на бул. "Македония" № 2В, ул. „Воевода Руси Славов” 2, ул. "Кавала" 20 и в село Белозем, община Раковски, на ул. „Михаил Марков” 6а. До месец се очаква да стартират и още три, единият от които се разкрива в Пазарджик. Мобилни екипи предлагат домашни посещения за жителите на Пловдив и региона, дори и в по-отдалечените населени места.

 

Лаборатория „Кандиларов” извършва огромен набор от изследвания във всички области на медицината – хематология и имунохематология, коагулация, биохимия, имунология, хормонални изследвания, туморни маркери, вирусология, микробиология, паразитология, уринен анализ, мониторинг на медикаменти и молекулярна диагностика.

Във връзка с настоящата пандемията от COVID-19 предлага бързи антигенни и PCR тестове, количествени тестове за IgG и IgM антитела, вирус-неутрализиращи антитела и изследване по метода ELISA.

„Кандиларов” разкри и лаборатория на Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София. Локацията на Терминал 2 е първата и единствена денонощна лаборатория в България и може да издаде резултат до 40 минути.

Изготвени са и множество пакети с различни видове изследвания на всички възрастови групи, способстващи за диагностициране на огромен брой заболявания. Те се предлагат на промоционални цени. Има и ваучери за отстъпка в интернет сайтове.

Сключила е договори за извършване на медико-диагностични изследвания с много голям брой държавни и частни болници, медицински центрове и клиники в цялата страна. Работи с Националната здравно-осигурителна каса и редица частни здравно-осигурителни фондове.

От 1 юли 2010 г. лаборатория „Кандиларов” е партньор на „Лимбах“ – най-голямата медико-диагностична лаборатория в Германия и една от водещите в Европа. Това предоставя достъп до най-новите и високотехнологични тестове и разширява многократно диапазона на предлаганите медико-диагностични изследвания на българския лабораторен пазар.

Гаранция за качество, точност и достоверност на резултатите в лаборатория „Кандиларов” е и получената акредитация по ISO 9001:2008, която се подновява всяка година, след извършване на одит от външни оценители.

Амбициите са лаборатория „Кандиларов” да продължава да разширява дейността си и да бъде един от лидерите на пазара. Да е лабораторията с най-високо качество в България, както и референтна лаборатория за страната. Да продължава да бъдем лабораторията, на която лекари и пациенти вярват.