Съвременният човек все по-често използва най-различни платформи за пазаруване - от храна, домакински уреди, спортни стоки и какво ли още не. Този на пръв поглед лесен и много удобен метод да се сдобием с желания продукт крие опасности бе да подозираме да стамен обект на измама. Такива случаи има много. А читателка на TrafficNews сигнализира за един такъв случай, с който се е сблъкала. Ето накратко историята й:

"Имам обява за продажба на ховърборд и в рамките на 2 поредни дни се свързват с мен хора през Viber и искат да закупят от мен, да изпратя продукта през OLX. Усъмних се, защото за 5-6 месеца никой не е питал, а сега за 2 дни двама души проявяват интерес и то без да водим преговори за намаляване на цената. Вчера кореспонденцията беше на руски език и когато казах, че ще проверя в сайта, спряха да пишат. Днес кореспонденцията беше на български, но доста съмнителна", разказва читателката ни.
От нея е било поискано да въведе номер на банкова карта, защото доставката ще е през OLX. Платформата за електронна търговия обаче има доставка само с наложен платеж, предварително не се плаща, а услугата е чрез Български пощи или куриерска фирма.

"След това изтриха съобщението, с линка, който води към плащането с карта, но аз вече го бях заснела", допълва читателката ни и апелира хората да не се подлъгват на подобни платежни операции. В противен случай може да се окажат с източена банкова сметка.