Korn е една от групите, които идват в Пловдив за фестивала Hills of Rock през 2024 г. Американската група ще е хедлайнер на 25 юли, а преди тях на основната сцена ще свирят Spiritbox и Loathe. Фестивалът ще се проведе на Гребната база от 25 до 27 юли.

Припомняме, че рок събитието на България в последните години бе отложено през 2023 г. със заявка на организаторите, че ще се завърнат през 2024-а с запомнящо се издание.

“С огромно вълнение вече можем да споделим с вас не само датите за фестивала догодина, но и новината, че Кorn е първият хедлайнер за HILLS OF ROCK 2024. Благодарим Ви за търпението и лоялността, това далеч не е всичко, което сме подготвили“, споделя Стефан Еленков oт Fest Team. В най-скоро време се очакват и още потвържденията от световни имена, издават от най-голямата промоутърска компания, отговорна за концертите на SLIPKNOT, FIVE FINGER DEATH PUNCH, MEGADETH, IRON MAIDEN, PANTERA, ARCHITECTS, FRANZ FERDINAD, ЕD SHEERAN и много други у нас.

В първия фестивален ден, преди вихрушката Кorn, на 25 юли на основната сцена на Гребния канал ще излязат още и Spiritbox и Loathe.

Spiritbox идват от Канада и носят мракобесието в извънземните вокали на певицата Courtney LaPlante. Oт 2010 бандата свири експанзивен синтез на прогресив метъл и метълкор, който умело балансира между ярост и красота.

Loathe е изобретателна, експериментална и еклектична метълкор група от Ливърпул, която съчетава бруталното звучене на дет метъла с неговия прогресив еквивалент, като от време на време преминава към ембиънт и shoegaze. Loathe е бандата, която ще бъде „новата любима“ на всички фенове на Deftones мелодиката.

Освен главната сцена, HILLS OF ROCK 2024 Пловдив ще има още две – партньорските „На Тъмно“ и „Строежа“, които вече подреждат атрактивен лайнъп като допълнение към основната сцена и чиито участници ще бъдат обявени скоро.

Всички фенове, които са закупили билети за изданието през 2023, което не се състоя, ще могат да ги използват без да е необходимо допълнително действие от тяхна страна. Припомняме и че всеки, който е закупил промо билет за HILLS OF ROCK 2023, може избере и да го върне и да получи заплатената сума обратно най-късно до 31. 12. 2023., като попълни формуляр на адрес festteam.bg/plovdiv.