Кметът на Община Марица Димитър Иванов поздрави всички жители по случай Националния празник на България:

"УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА МАРИЦА,

Трети март е забележителна дата в историята на българския народ. Днес честваме 146 години от Освобождението на България от османско владичество. Този ден е свързан с подписването на Санстефанския мирен договор, който сбъдна мечтата на нашите възрожденци – всички българи да живеят в свободна и независима държава. На тази дата през 1878 г. на картата на Европа се възражда България, която не е променяла името си от основаването си през 681 година от хан Аспарух.

Трети март е символ на свободолюбивия и борбен дух на българина, на смелостта, решителността и жертвеността на хора, отдали живота си за независимостта и бъдещето на поколенията. Трети март е денят, в който се решава легитимността на българската държавност и се утвърждава нейният суверенитет.

Днес с дълбока признателност отдаваме почитта си към героите и с благодарност прекланяме глави пред саможертвата им, за да ни има, за да пребъде България… Нека запазим свободолюбивия дух на предците ни и съхраним светлия им пример! Нека продължаваме заветите им за единство и просперитет на нацията! Нека в сърцата ни запазим идеалите на Раковски, Левски и Ботев и с гордост да отстояваме национални каузи за бъдещето на децата ни!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ!

НЕКА БЪДЕМ ДОСТОЙНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ПРЕДЦИТЕ НИ!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!"