
АMORE Pizza restaurant бе обявен за „Най- добър италиански ресторант на България“ на годишните награди на TakeAway AWARDS. За втора поредна година той стана и "Най-добър ресторант в Пловдив". Церемонията се проведе през уикенда в столицата, а водещ бе актьорът Сашо Кадиев. В конкурса са гласували над 20 000 души от цялата страна - клиенти на компанията за доставки.
Пловдивският ресторант бе номиниран в две категории и победи и двете, като събра най- много гласове на клиентите на веригата. Миналогодишния победител в категорията "Най- добър италиански ресторант на България" бе „Leo’s Pizza“ на Лео Бианки.
"Искаме да благодари на всички, които ни подкрепиха! И двете награди са ни ценни, защото зад тях стоят хиляди доволни клиенти. А те знаят, че ние не правим никакви компромиси с качеството. Специални благодарности на нашите клиенти и целия екип на ресторанта, които направиха всичко това възможно “ , коментират собствениците Найден Кехайов и Красимир Кръстев. Те развиват ресторанта от 11 години, като през последните години АMORE Pizza restaurant работи в най- добрите традиции на италианската кухня.
„Внасяме почти всичките си продукти за пицата директно от Италия. От скоро внасяме и брашно с пшеничен зародиш, което не се предлага никъде в България. Технологията на тестото ни е с предварително втасване /бига/ и втасване до 48 часа. Използваме квас, който разгражда голяма част от глутена до аминокиселини. По този начин сме спечелили и доверието на хора с непоносимост към глутен. Тестото е с изключителна хрупкавост и създава усещане за лекота в стомаха, благодарение на технологията му на приготвяне. “ разказва собственикът.
Италианци, които живят тук или посещават Пловдив, са редовни клиенти на ресторанта. „Спазваме най-добрите тенденции, превърнали Италия в една от най- предпочитаните кулинарни дестинации, така че можем да ви пренесем директно на Ботуша, без да се налага да пътувате до там“ казва Кехайов, а гласовете на клиентите, които осигуриха на ресторанта двете големи награди го доказват.
През 2024г в АMORE Pizza restaurant е извършен основен ремонт на кухнята и залата за клиенти, като в кухнята е монтирана нова по-голяма пещ от последно поколение. От началото на годината хлябът, който се предлага на клиентите се пече на място в ресторанта, като се меси без консерванти и набухватели. А ароматът на прясно изпечен хляб е неустоим.
„Всяка година имаме по една изненада за нашите клиенти. Скоро ресторантът ще разполага с над 100 м2 затворен детски център . Защото вечеря с пица си е семейна традиция и искаме всички да се чувстват добре тук – от най- малките до най- големите. За нас е важно децата ни да се хранят в ресторанта без притеснение и затова ползваме най- висококачествени суровини“, обеща Найден Кехайов.
*продуктово позициониране