Причината за създалия се конфликт на гарата в Карлово заради влака Бургас-София, е неосъществено прекачване на пътниците към столицата. Това твърдят читатели на TrafficNews, които използвали бързия влак, потеглил в 8:35 часа днес от гарата в Бургас.

По думите на читателката ни прекачване изобщо не е имало, като това е и причината за създалия се конфликт между пътниците и служителите на БДЖ.

Припомняме, че по-рано днес до медията ни достигна сигнал, че бързият влак от Бургас за София е спрял на гарата в Карлово заради напрежение, след като им било съобщено, че има закъснение и няма как да бъдат прекачени.

Читателите ни разказаха, че една от пътничките е започнала да крещи на служителите на БДЖ, тъй като никой от тях не ги е уведомил, че влак, на който да се прекачат изобщо няма да има. Не знаят и каква е била причината това да се случи. Служителите на БДЖ пък са извикали органите на реда заради афектираната жена. 

„Ние сме си закупили билет до София, не до Карлово. Имаше напрежение да и то защото услугата, за която си бяхме заплатили не се извърши”, заяви пътничка.

Поради тази причина пътниците са се насочили към частен транспорт.

Стана ясно, че на място са пристигнали и екипи на полицията след подаден до тях сигнал за възникналото напрежение. От полицията заявиха, че пътничката се е афектирала, тъй като е изпуснала заради закъснение следващия влак.

От полицията добавиха, че когато органите на реда са пристигнали на гарата, не се е стигало до тяхната намеса.

Припомняме, че в последната седмица се създаде истинска истерия с влаковете в областта заради промененото разписание, свързано с ремонта на жп възел Пловдив.

Спряха влака Бургас-София в Карлово заради скандалОчаква се пътниците да бъдат блокирани на гарата в продължение на четири часа

Пътници: Влаковете Пловдив-Асеновград отново закъсняват, а никой не ни информираВ сайта на БДЖ неизпълнението на графиците е отразено, но не и на таблата в гарите

Хаос с влаковете до Пловдив заради новото разписание, стотици закъсняват за работаПътници пътуват от Асеновград за повече от час, прехвърлят ги край коловозите в Крумово