Времето в Пловдив ще продължи да се затопля и максималните температури постепенно ще се повишават, но денят ще бъде предимно облачен. Сутрешните температури ще бъдат между 3 и 5 градуса, а след обяд термометрите ще показват стойности достигащи до 11 градуса. Вечерта е възможно да превали.

В страната облачността ще е разкъсана, над повечето райони - незначителна. Ще духа слаб, в източната половина на страната умерен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София около минус 3°. През деня облачността ще се увеличава и главно над Южна и Източна България ще е по-често значителна. На места в Горнотракийската равнина и в планинските райони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от северсевероизток ще се усили и ще е умерен, в източната половина от страната - силен. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София около 9°. Атмосферното налягане остава значително по-високо от средното за март - слабо ще се понижи.

Над планините облачността ще е значителна, със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части бурен североизточен вятър. Остава студено с максимална температура на 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°-8°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.