С цветно тържество децата от ДЯ „Мечо пух“ отбелязаха най-приказния ден - 1 юни. С „Песен за детството“ започна красивият празник. След това децата изпяха „Песничка за крокодила“, „Песничка за числата“, „Ало, ало, слънчице“ и рецитираха стихчета. Изпълниха и няколко танца: „Лапка дай“, Танц на калинките и танц на фона на песента „Молба към слънцето“.

Малчуганите изнесоха и своеобразно модно ревю, представяйки Танц с кошнички, които бяха пълни с цветя.

За финал на тържеството имаше дискотека за малките възпитаници на ДЯ „Мечо пух“ и прекрасна торта с лика на едноименния герой.

„Децата са най-важното нещо за нас, нашето утре, нашето всичко. Те са непринудени усмивки, те са любов-чиста, искрена и безусловна.Детството е вълшебен миг от живота на един човек.Въпреки, че сме малки, ние знаем и можем. Сега е време за забавление, за игри и за щастие“, каза от името на всички деца Доника Андреева- педагог в ДЯ „Мечо пух“.

„Бъдете здрави, жизнерадостни, любознателни и послушни. И не забравяйте, че детството е най-хубавото и безгрижно време в живота на човека“, обърна се към децата кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.