Абитуриентските балове продължават с пълна сила и днес. Тази вечер в Гранд хотел Пловдив празнуват Строителния техникум и хуманитарната гимназия.

Абитуриентите пристигаха най-вече с луксозни автомобили, но някои от тях бяха избрали нетрадиционен транспорт. Пред хотела пристигна тир. Мотошествия огласяха целия район, но овациите обраха абитуриенти, качени на кофата на багер.

Дамите залагат на бляскави тоалети, като масленозеленото изглежда е най-предпочитаният цвят от абитуриентките тази година. Младежите пък разчитат на изчистени и елегантни костюми.

В любимия си цвят - зелено се появи и Надежда Христова от Хуманитарната гимназия. “Чувствам се прекрасно, това е емоция, която един път в живота се усеща. Смятам да кандидатствам в медицински университет в Пловдив. Очакванията ми за вечерта са да изкараме незабравимо”, сподели момичето.

Елица завършва Хуманитарната гимназия. Заложила е на обемна черна рокля, а като акцент в прическата си е вкарала червени кичури. “Доста хора има и е твърде емоционално и твърде претоварващо, но в крайна сметка сме дошли да се забавляваме. Аз съм от 12 “а” клас и ще продължа обучението си в пловдивски университет със специалност графичен дизайн.“

С автобус от градския транспорт пристигнаха Кристиана Дойчевска, която завършва Хуманитарната гимназия. Тя е дъщеря на собственик на фирма превозвач към градския транспорт в Пловдив.

Отново с автобус пристигна цял клас завършващи, избрали дори на бала да отидат заедно, за да покажат пред всички задружността си.

Нетрадиционен превоз беше избрал младеж, който завършва тази година. Той пристигна пред хотела, като въртеше педалите на велосипед и бързо привлече вниманието на всички заради „тихото“ си появяване, докато наоколо ръмжаха мощни автомобили и мотори.