Ръчно изработени книгоразделители със сентенции на известни писатели получиха за Световния ден на книгата кметът на „Тракия” Костадин Димитров и служителите на районната администрация.

Ценните подаръци са сътворени от членовете на детската любознателница „В царството на книгите” към читалище „Съвременник-1986” в блок 140. Те бяха донесени в кметството от секретаря на културния център Вера Аврионова – Станджикова и предадени на заместник-кмета Веселина Стоянова и секретаря на район „Тракия” Женя Петкова.

„С този жест искаме да изразим благодарност за подкрепата, която получаваме от кмета Костадин Димитров и неговия екип. В труден за нас момент той откликна и ни помогна да възстановим нашата зона на креативност”, заяви Вера Аврионова – Станджикова.

Секретарят на НЧ „„Съвременник-1986” сподели, че през последните години броят на читателите се увеличава. Дори и по време на пандемията читалищната дейност не стихва, като много от събитията се провеждат виртуално.  

23-ти април е провъзгласен за Международния ден на книгата и авторското право от ЮНЕСКО през 1995 г. С отбелязването му светът отдава специално внимание на книгите и цели да насърчи четенето и книгоиздаването.