Снимки на хитовия сериал „Съни Бийч” затвориха Епископската базилика в неделя след 16 часа. Инициативата град Пловдив и неговите забележителности да влязат снимките на сериала.

Освен част от действието в сепиала, което бе заснето в неделя, екипът на „Съни бийч“ ще се завърне под тепетата отново през август, когато предстои да бъдат заснети красиви сцени на Главната улица на Пловдив, в Стария град и на още няколко знакови места в града. Продуцент на сериала е Иван Христов.

Фенове на сериала от всички възрасти бяха обсадили мястото на снимките още от сутринта, за да се снимат с любимите си актьори и да си вземат автограф. Гост на снимачната площадка бе и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който с любопитство наблюдаваше снимачния процес.

„Съни бийч“ пренася зрителите в пъстрия свят на една от най-посещаваните и коментирани български туристически дестинации в цяла Европа. Висококачествената продукция повдига завесата към потайностите на хотелиерския бизнес, пречупени през личните истории на персонажите. В поредицата участват млади звезди на българското телевизионно кино, станали любимци на публиката.

Главните роли в първия сезон изпълняват Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Иво Аръков , Евелин Костова, Лидия Инджова, Боряна Братоева, Надя Иванова, Даниел Пеев, Фелимир Миланов, Николай Ишков, Мариан Маринов, Любомир Ковачев , Василена Винченцо, Виттория Николова, Даниел Цочев, Христо Петков, Стоян Радев.

Във втория сезон на забавния сериал се включват и нови герои. Аня Пенчева и Кирил Ефремов стават част от екипа с нови свежи образи. Присъединяват се и Георги Тошев, Златка Райкова, Андрей Кожухаров и още много други известни лица.

Само ден след международния празник на детето, звездите от хитовия български сериал "Съни Бийч" гостуваха в Пловдив. Иво Аръков, Евелин Костова, Боряна Братоева и Даниел Пеев - Дънди се срещнаха за първи път с феновете на сериала. В ролята на водещ на събитието се изяви Мирон Крумов - главен сценарист на Съни бийч. Той разказа как се е родила идеята, какви трудности са срещнали със сценария, как са избрани персонажите и главните актьори. Специални видеоматериали, разкриха на гостите в Plovdiv Plaza Mall, тайни от снимачния процес на втори сезон. Оказва се, че най-трудно за всички е да не се разсмиват, докато камерата работа. Тогава Иво Аръков разказа, как редовно хора от техническия екип бягат от снимачната площадка, за да могат да се смеят, без това да пречи на записите, а  Евелин Костова разкри, че най-очаквани са любовните сцени в сценария, които се случват минимум пред 100 човека и никак не са „любовни“.

За финал на събитието, актьорите  изтеглиха печелившия от томболата, който ще има уникалната възможност да се включи в снимките на втори сезон на сериала, а всички гости получиха специални, тематични подаръци.