Елегантни тоалети, семпли прически, класически и ретроавтомобили. Френски стил и класа демонстрираха възпитаницитена Френската гимназия, които тази вечер празнуват в хотел "Тримонциум". Днес времето е благосклонно към абитуриентите и всички стигнаха до ресторанта във вида, в който са излезли от къщи. За разлика от вчера, когато порой, придружен с градушка намокри голяма част от зрелостниците. 

Момчетата и момичетата от езиковата гимназия пристигаха без излишна шумотевица, ревящи мотори и въртене на гуми. Един от абитуриентите бе избрал нестандартно решение - тунингован трабант кабриолет. Други бяха заложили на колекционерски модели американски коли. Трети просто пристигнаха със семейните автомобили, осъзнали че наемането на бентли за 2 часа няма как да ги превърне автоматично в успели хора. 

Подобна беше и картината пред хотел "Санкт Петербург", където тази вечер е бала на Математическата гимназия. Един от абитуриентите изненада публиката , появявайки се в красива народна носия. Оказа се, че Стилиян Мазманянов е част от ансамбъл "Еподай".

"Аз съм част от ансамбъла, за мен е чест да съм облечен в носия, аз съм горд българин.Искам да благодаря на ръководителя, г-н Веселин Козарев. Когато гайдата докосне всеки един българин, няма как тя да е нещо различно от неговото ежедневие, освен това да се свири и слуша постоянно. Искам да благодаря и на национално дружество „Традиция“, чиито представители и ръководители също дойдоха, за да ме уважат. Честит празник на всички абитуриенти, бъдете здрави!", каза Стилиян пред репортер на TrafficNews. Той пожела на абитуриентите винаги да мислят и за другите, за да може светът да е по-добър и по-разбран. Стилиян е  приет във висше военно-въздушно училище Г. Бенковски в Долна Митрополия, където ще учи за пилот. Той бе в компанията на своята красива дама Савина. " За нас завършването на МГ е постижение, което ще ни даде занапред увереност в знания и умения и би ни изградило допълнително като личности" , каза момичето.

Близки приятели от 12в клас в МГ се появиха на бала с ленти, върху които са написани заглавия на поп фолк песни. Шегуват си ,че те най-точно описват личностните им. 

Интерес предизвика нетрадиционния тоалет на Йоана. Тя призна , че е видяла корсета онлайн и много я впечатлил. Решила да ушие рокля, която да му подхажда. Резултатът бе впечатляващ. 

 Класата си личи! Така дама от публиката коментира пристигащите абитуриенти. 

Френската езикова гимназия "Антоан дьс Сент-Екзюпери"

Математическа гимназия "Акад. Кирил Попов"