Осъдиха 25-годишен шофьор от Раковски за шофиране под влиянието на наркотици и алкохол.  Той е получил присъда по бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив за това, че на 5 декември 2021 година е управлявал лек автомобил, марка „Опел Вектра“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,42 на хиляда, както и след употреба на наркотични вещества – амфетамин.

Той е осъден с наказание от 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, глоба в размер на 490 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.

На 5 декември той бил спрян за проверка от полицейски служители в Раковски. При извършени тестове с техническо средство е установено, че той шофирал след употреба на алкохол и наркотични вещества.

К.Я. е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.  Определението е влязло в сила.

Районна прокуратура - Пловдив е изготвила предложение до Районен съд – Пловдив за привеждане в изпълнение на условно наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода,  наложено на К.Я. през 2019 г. за грабеж, тъй като настоящото деяние е извършено  в 3-годишния изпитателен срок.