Близо 4 месеца след катастрофата, която преобърна живота на Ивайла Титова от пловдивското село Строево, 23-годишната жена успя да се изправи. Тя прави сама и по няколко крачки.

„Ивайла е все още много слаба и всяка крачка за нея изисква сериозно усилие, но тя не се предава и напредва стъпка по стъпка. Надява се с подкрепата, която получава, да успее да стане предишната Ивайла”, пишат нейни близки във Фейсбук.

Припомняме, че на 22 септември на път за работа младата жена катастрофира. Тежкият пътен инцидент е станал на излизане от село Строево. Близо час е нужно на пожарникарите, за да разрежат колата и извадят от нея Ивайла. Откарана е от екип на ЦСМП-Пловдив в Клиниката по анестезиология и интензивното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. В болницата е приета в безсъзнание, с различни фракури по главата и тялото и със счупен таз. В продължение на 28 дни Ивайла е в кома. Налага се операция на таза, която струва 3 хиляди лева. Поставят и канюла на гърлото, за да може да диша. Няколко дни, след като излиза от кома, Ивайла е преместена в ортопедично отделение.

Точно на Никулден момичето е изписано от болницата. Тя обаче е на легло. Засегната е цялата дясна страна. Лекарите дават шанс до 80% да се възстанови, но за това е нужна дълга рехабилитация, която е непосилна за семейството.

„С помощта на всички добри хора, които до момента са дарили средства е събрана част от необходимата сума за започване на рехабилитацията. Ивайла благодари от все сърце на всички, които не спират да ѝ дават кураж. С всяка малка крачка, която прави, увереността й се увеличава. Благодарим Ви, мили хора! Не спирайте да подкрепяте Ивайла!”, пишат нейните близки.

Всеки, който иска да помогне, може да дари средства чрез:

Банкова сметка -ОББ

Титуляр:Ивайла Георгиева Титова

IBAN: BG07UBBS 8002 1091421240