13-годишният ученик, който опита да изнасили 55-годишната пенсионерка в гората над Старосел, е бивш ученик на жертвата. Както TrafficNews.bg съобщи, вулгарният инцидент е станал в неделя следобед

Жената пасяла овцете си в местност над селото, близо до гора. Жената е пенсионирана учителка, преподавала е и на тийнейджъра. Момчето минало с колелото си покрай стадото, видяло жената и й казало, че наблизо в гората имало труп на животно, вероятно от нейното стадо.

Когато двамата отишли да проверят какво става, ученикът повалил на земята учителката, поискал да осъществи полов акт с нея. Тя се развикала, той ѝ нанесъл няколко удара по лицето, хапал я по тялото. Жената е освидетелствана в Съдебна медицина Пловдив. 

Изнасилване не е имало, но момчето е удовлетворило сексуалните си нужди, съобщава Блиц. След това малкият заплашил жената да мълчи, иначе щял да я убие. Избягал, а жертвата подала сигнал в полицията. Ученикът бил прибран веднага, пред инспектор от Детска педагогическа стая е признал за гнусното си престъпление.

Със случая се занимава Районна прокуратура Пловдив. След това с момчето ще работи Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Въпреки крехката  си възраст, той има вече 4 криминални прояви. Сред тях са кражба на 150 лева от местна жена, други кражби, чупене на пейки, хулигански прояви. Момчето има брат и сестра, но само той е проблемен в семейството. В 7-ми клас е, бил е изгонен от едно училище, сега учи в друго. Бащата живее в Пловдив, майката е в Старосел.