Овладян е големият пожар край Куклен, който избухна в неделя вечерта. Огънят е пламнал в близост до манастира „Свети Козма и Дамян” около 23 часа. Мобилизирани били седем пожарни автомобила, както и доброволци. Пожарът бе обхванал част от иглолистната гора и тревни площи. В гасенето на пожара се включиха и жители на Куклен, Брестник и Гълъбово, както и кмета на Община Куклен Мария Белчева и заместникът й Христо Божинов. В ръчното гасене участваха още горски служители и жандармерия.

„Благодарни сме за бързата намеса на пожарникарите, за помощта на гражданите, горските служители и жандармерията, защото пожарът беше в труднодостъпна местност, а силният вятър го разпространяваше на нови места”, заяви кметът Мария Белчева.

Пожарът е застрашавал и къщите в близкото село Брестник, но е овладян навреме.

Доброволците са гасили пламъците до сутринта. Спасени са над 20 декара иглолистна гора. От пожарната предполагат, че причина за пожара е изхвърлена незагасена цигара и напомнят,  че паленето на огън на открито е забранено, тъй като е предпоставка за пожари.

По информация на TrafficNews.bg тази вечер е подаден нов сигнал за пожар край града. Екипи на пожарната са се отзовали на мястото. 

Голям пожар вилня край Куклен, седем пожарни гасиха пламъците СНИМКИ