Учебна зала №10 на Факултета по фармация на Медицински университет-Пловдив беше модернизирана изцяло в съответствие с изискванията и инфраструктурните потребности на една съвременна лаборатория. Бяха изградени нови подови настилки, ВиК и отоплителни инсталации, монтирани бяха алуминиеви радиатори и климатици, подмени съществуващата електрическа инсталация и др. Качествено изпълнените дейности и спазеният срок бяха основание да бъде подписан Констативният протокол за установяване състоянието на обекта и готовността му за въвеждане в експлоатация. 

Това е първият завършен обект по Проект „Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)“, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Една от основните дейности по този проект предвижда изграждане на лаборатория „Лекарство-доставящи системи за насочено действие на лекарства и персонализирана медицина”, в която ще се извършват научните изследвания по Работен пакет 8. Като първи етап на преустройство и модернизиране на съществуващите специализирани научноизследователски инфраструктури са планираните строително-ремонтните работи. 

Проф. Маргарита Касърова-Трайкова - координатор на научната дейност по Проекта и ръководител на лаборатория „Лекарство-доставящи системи за насочено действие на лекарства и персонализирана медицина“ благодари на строителната фирма за преобразяването на учебната зала в място, където младите учени с удоволствие ще работят. След строително-ремонтните работи дейността по Проекта продължава със закупуване на необходимото оборудване, консумативи и ДНМА и научно-изследователска дейност.