Днес пловдивчаните от улица "Весела", които недоволстват за част от новите градоустройствени условия, създадени по време на ремонта в района, имаха уговорена среща със зам.-кмета Димитър Кацарски, ала тя не се състоя. 

Кацарски, в чийто ресор попада строителството, устройството на територията и инвестициите, посочи, че има ангажимент и няма възможност да изслуша гражданите, като напусна административната сграда пред тях. Междувременно пловдивчаните бяха приети от консултанти по многомилионния проект за благоустрояване на карето, финансиран по "Региони в растеж". 

На срещата те обсъдиха основните пунктове, за които гражданите настояват да се нанесат корекции в плана за реконструкция. Припомняме, че миналата седмица живущите в района разведоха кмета на район "Централен" Георги Стаменов на терен, за да покажат неблагоприятните резултатите от ремонта, както и пропуските и недомислиците в него. Те обясниха, че многократно са търсили Димитър Кацарски, разговаряли са със Соня Славчева, ръководител на проекта, но резултат няма, а на входираната от тях жалба с подписка са получили отговор единствено от районния кмет Стаменов. 

Улица Блокирани гаражи, липсващи плочки, огради и прах - сред най-горещите теми

Днес, представители на живущите в блока на ул. "Весела", дойдоха с оформени структурирано искания, които се формираха след срещата миналата седмица. Основните проблеми касаят паркирането пред и в гаражите на домуващите, като към момента са поставени пешеходни тротоари, които превръща хората в нарушители при преминаване и спиране на кола отгоре. Така се оказва, че плочките и тротоарите в пространството трябва да бъдат подменени, с такива допускащи преминаване на МПС, както и да бъде обособена пешеходна зона в крайната ивица на зоната. Те допълниха, че след срещата миналата седмица, колите им са били налепени с глоби. 

Хората поискаха още да се обърне внимание, че част от тротоара около блока не е предвиден за нова настилка с плочки, за което в бюджета на район "Централен" няма необходим финансов ресурс. Подчертано бе, че гражданите считат за неудобни металните мантинели, изградени около детските заведения, тъй като пречат на предвиждането. Ремонтът пък е причинил изкарване на корените на редица дървета по тротоарите, което допълнително възпрепятства преминаването на гражданите. 

"Бяхме и още сме доволни, затова че се ремонтира инфраструктура, която не е докосвана 50 години, ала не би следвало вместо благоустрояване и увеличаване на удобството на живущите, реконструкцията да доведе до затрудняване на ежедневието им", посочи Галина Брусева, една от живущите в квартала. 

Чистотата в района - миенето на улици, както и вече наранените чисто нови бордюри от преминаване на камиони също намериха място в документа. Днес гражданите официално входираха исканията до Димитър Кацарски и Соня Славчева, след като първият обясни, че е ангажиран, а Слачева е в болнични. Хората посочиха, че се надяват на бързи действия от страна на отговорните институции. 

TrafficNews.bg ще продължи да следи случая!

Ето и цялото искане:

Ето как изглежда "тъжната" ул. "Весела" днес: