След години на чакане, най-после опасната постройка на улица Панагюрище 1 в район "Северен" бе съборена. Това стана след намесата на кмета на район "Северен" Венцислава Любенова.

„Сградата представляваше реална опасност за жителите и всички, които минаваха край нея. Наложи се спешна намеса, за да осигурим безопасността на нашите граждани,“ сподели кметът Любенова. Дългогодишният проблем със сградата, известна сред местните жители като „Къщата на ужасите“, най-накрая беше решен благодарение на активните действия на общинската администрация.

Сградата беше сериозна заплаха със своето рушащо се състояние и опасната фасада. Години наред тя служеше като свърталище на бездомници и наркозависими, които допълнително нарушаваха обществения ред в района. Жителите многократно изразяваха своето безпокойство за сигурността и здравето си, тъй като сградата представляваше не само физическа, но и социална опасност.

След поредица от сигнали и оплаквания от гражданите, администрацията на район "Северен" предприе конкретни действия за събарянето на постройката. След като бяха изпълнени всички необходими административни процедури, къщата беше успешно премахната, осигурявайки по-голяма безопасност за жителите и минувачите в района.

Дългосрочната стратегия на район "Северен" е насочена към създаването на по-устойчива и безопасна градска среда. Кметът Венцислава Любенова и нейната администрация продължават да се ангажират с подобряването на условията за живот в района, като поставят акцент върху екологични и социално отговорни инициативи, насочени към благосъстоянието на всички граждани.