Намерената тази сутрин пушка, с която е застрелян Валентин Петров, за когото от МВР все още категорично не потвърждават, че е убит от Стоян Зайков - Чане, е открита на 6 км от дома му, научи TrafficNews.

Това означава, че издирваният вече девети ден бивш затворник се укрива в района на Костенец и се придвижва в радиус от няколко километра, смятат криминалистите. Районът в Гледжова махала - Горна Василица в момента е блокиран и го претърсват. Пушката е намерена разглобена. Хората, които живеят в най-близките къщи, признават, че се страхуват. Те не познават Зайков, виждали са го само на снимка. Всички домове и постройки в района в трите махали на Горна Василица са претърсени ден след убийството на Милена Шишкова. 

Иначе все още не е готова експертизата, която категорично да докаже, че Чане е извършил и двете убийства - на бившата му приятелка Милена Шишкова и на неговия съсед Валентин Петров. Това обяви на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Не е ясно и как патрулите ,които охраняват дома на Зайков и съседите на Валентин не са чули изстрела на 14 май в къщата му.

Първа следа от Зайков! Намериха пушката от второто убийство в КостенецСигурни сме, че е в района, но той може да се крие дълго и без помагачи, заяви главният секретар на МВР

Убиецът Стоян Зайков неоткриваем втори денНе за пръв път бяга от полиицията