Изграждането на нов парк в район „Западен” ще стартират от районната администрация. Зелена площ  ще е на мястото на  бившата детска градина „Мир”, която трябваше да се бутне, тъй като бе опасна. Кварталът заключен между „6 септември” и „Владивосток” се задъхва от постройки и липса на зелени площи. Поради тази причина от районната администрация са решили там да се изгради парк.

Още през 2015 година децата от забавачката бяха преместени в новата сграда на улица „Владивосток”, а за да няма съмнение, че там ще изникне поредната жилищна сграда, статутът на имота бе преобразуван с предназначение за зелени площи.

Кметът на района Димитър Колев обясни, че изграждането ще започне поетапно, като първо теренът ще се изравни и ще се изсипе хумус. След това ще се пристъпи към алейните площи и осветлението.  Голямата детска площадка, вероятно ще бъде направена по договора на Община Пловдив.  В проекта е включен  още фитнес на открито, както и няколко беседки и зони за рекреация. Там ще бъде направена и минисцена за децата. Идеята е възпитаниците на ЦДГ „Мир” е да изнасят там изнесени тържества. Не е изключено в движение да бъдат добавени и още неща.

По сметки на районната администрация паркът трябва да е изцяло завършен през есента.

Събориха старата забавачка “Мир“, правят парк на нейно място ВИДЕОБагер захапа амортизираната сграда