"Раследването на инцидента, при който има пострадали полицай и привърженик на футболен клуб "Локомотив",  ще бъде проведено безпристрастно и без толеранс към нито една от страните" коментира за TrafficNews директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. 

Полицията разследва сбиване между фенове на Локомотив Пловдив и полицай през заведение на бул. "Шести септември" в неделя вечерта. След организиран бой между фенове на "Ботев" и "Локомотив" , привърженици на чернобелите решават да се почерпят. Пътьов влизат в в спор с друга компания, в която има и служител на полицията от РУП - Стамболийски. Следва сбиване, при което са ранени полицая и един от феновете. Двамата са откарани в болница. Фенът е с прорезни рани на ръцете и лицето, като след преглед и обработка на раните е изпратен на домашно лечение. Полицаят е намушкан в крака и хълбока. Той е настанен в хирургиите на Пещерско шосе за наблюдение. 

Днес десетина привърженици на Локомотив се събраха пред Второ районно, където се срещнаха с началника на Охранителна полиция Виктор Празов. 

"Ще бъдат проведени паралелни разследвания както за действията на полицая, така и за действията на лицата, участвали в сбиването. Компромис няма да бъде направен, защото ако някой е превишил правата си, ще трябва да понесе отговорност. Няма да допусна да има съмнения по отношение на обективността на работата и по двете направления. Допълнително проверяваме и уговорения бой, предшествал инцидента. Смятам, че подобни сблъсъци са недопустими и затова водим разговори с ръковоствата на фенклубовете да бъдат максимално внимателни и да не допускат да има сбивания" коментира за TrafficNews ст. комисар Рогачев. 

Въпросният полицай не бил на работа във въпросната вечер. В тази връзка неговите действия трябва да бъдат разследвани от следовател, за да бъде изключен конфликт на интереси.