Два пожара пламнаха до Дупница и доведеха до спиране на движението по магистрала "Струма".  Огненият ад приближава опасно и крайните къщи на града. 

Пламъци са тръгнали първо от борова гора около 15 часа и за много кратко време са обхванали целия масив.  Към 17.20 часа се е запалил и склад на предприятието „Феникс-ресурс”, който се намира под моста на аутобана над река Джерман. Там има струпани леснозапалими отпадъци,  които горят много буйно.

Пожарът създава опасност за колоните на моста. Висок 200-300 метра сноп дим се издига и обгазява селата в района, предаде БГНЕС.

Заради силния вятър димът е обгазил и южната част от града.  Пожарът е буквално на стотина метра от тунела на главния път.   

"Изпратени са 6 пожарни на място. Доброволци и лесничеи също участват в гасенето, но районът е труднодостъпен. Заради дима движението е отклонено по стария път", съобщиха от ГДПБЗН пред TrafficNews.

"Временно се ограничава движението в двете посоки по автомагистрала "Струма" от пътен възел "Дупница" до пътен възел "Бобошево" поради намалена видимост от пожар", уточниха по-късно от АПИ.  

“Пожарът е толкова силен, че според мен застрашава конструкция на моста”, обясни очевидец на инцидента. 

Ето и видео от мястото: 

В социалните мрежи се появиха и снимки, на които се вижда как пламъците приближават Дупница.