86-годишната баба Анастасия втора вечер остава на улицата в Пловдив. За това сигнализираха нейни съграждани, които вече повече от денонощие стават съпричастни с нелеката съдба на старицата.

Снощи бабата се явила пред денонощен търговски обект на бул. „Шести септември“, където разказала, че е била изгонена от дома си.  Баба Анастасия живеела с единствената си роднина – нейна племенница. Преди време ѝ  дарила апартамента си, но по нейните думи станала кавга, когато разбрала, че жената е посегнала на спестяванията ѝ от повече от 20 хиляди лева.

„Обясни, че се скарали именно за парите и че я е изгонила на улицата. Тук е вече два дни, изглежда недохранена и е много разстроена. Сляпа е с едното око, замръзва от студ“, споделиха очевидци на драматичните събития, които са разговаряли с бабата.

Снощи хората са сигнализирали на 112 и на адреса са пристигнали полиция и линейка. Пред униформените, старицата разказала за събитията, довели я до улицата. Те записали нейните показания и си тръгнали, а линейка я откарала в болница, където жената е пренощувала. Днес обаче е върната на адреса.

„Не знаем какво да правим с нея. Тя разказва, че се е надявала нещата да се оправят, но… Не можем да я оставим на улицата, ще се опитаме да намерим къде да я приютим, но къде са институциите да я подкрепят?“, питат се граждани.

Тази вечер една от жените от търговския обект ще прибере жената в дома си, но това е временно решение.

TrafficNews ще потърси за коментар социалните служби в Пловдив.