Поискаха нов прочит на записите от камерите, заснели убийството на ученик Съдът даде ход на делото срещу училището в Славяново. С разпит на ръководството и служителите в училището в Славяново започна делото в Окръжен съд – Плевен, където преди 2 години и половина бе убит ученик.

14-годишния Радослав Димитров издъхна след сбиване по време на час по биология в местното училище „Христо Ботев“. Фаталната история се разиграва на 3 май 2017 г. Две години и половина по-късно убиецът на Радослав е с условна присъда, а родителите на убитото момче търсят справедливост. Те смятат, че училището трябва да понесе отговорност, в частност ръководството и учителя, при който се случва инцидента.

Според адвокатът на родителите на Радослав- Йордан Йорданов, който сега представлява почерненото семейство учителят е бил длъжен да предотврати инцидента. По думите му, преподавателят по биология Виолета Бенкова не си е изпълнила задълженията по трудов договор и характеристика. Виолета Бенкова днес бе разпитана пред съда. Тя смята, че е постъпила адекватно в ситуацията. В кабинета е имало камери, които са заснели случилото се. Екипът на Trafficnews.bg показа част от тях.

От заснетото се вижда, че когато Тономир удря Радослав, той пада на земята. Настава суматоха и Виолета Бенкова скача да помогне на падналото момче, но той вече е в безсъзнание. На помощ идват и други учители и обслужващ персонал. Правят му изкуствено дишане. Губят се минути, преди някой да се сети, че трябва да се повика лекар. Звънят на личната лекарка на момчето, която тръгва към училището. През това време учителите и директорката решават да закарат Радослав до местната болница. Охранителят на училището го взима на ръце и го качва в автомобила си. Така се разминават с личния лекар, но в болницата откриват друг доктор. Обясняват му, че има дете в тежко състояние. Само, че не споменават, че Радослав е в безсъзнание, защото е ударен жестоко в главата. Казват, че направил епилептичен припадък, защото пил енергийни напитка. Така лекарите не търсят проблем в областта на главата, а в сърцето.

Историята ви разказахме в Trafficnews.bg, вижте повече във видеото:

На следващото заседание на съда, което ще се състои на 4 февруари, магистратите ще гледат още веднъж в детайли записите от камерите, заснели убийството на Радослав. Това се прави по искане на защитата на почерненото семейство. Разпитани ще бъдат и съученици от класа на Тономир и Радослав.

Започва делото срещу училището, в което загина 14-годишно момчеРадослав издъхна след сбиване по време на час