Осма жертва взе инцидентът в Хитрино. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов преди минути. Първата цистерна вече не представлява опасност, разтоварена е. Тепърва ще разтоварват другите цистерни, каза още Борисов в кризисния център в Хитрино.

Снощи е бил открит мъртъв изгорял младеж на спирката до фурната в Хитрино. Проверка на вестника е установила, че това е 36-годишния Бедри от село, намиращо се на 3 км от Хитрино - Темерово. Бедри имал навика всяка сутрин в 5 часа да ходи да пие кафе в Хитрино и даже често отивал пеш. Той бил инвалид и разходката до Хитрино била единственото му развлечение. В злополучния ден обаче на стоп го взел синът на собственика на фурната. Заедно двамата отишли да пият кафе. В този момент огнената вълна ги изпепелила.

Премиерът в оставка заяви, че се надява, че до 10 дни всичко от селото ще бъде наред и хората ще могат да се върнат по домовете си, пише 24 часа."Говорил съм с всеки един от пожарникарите, работата трябва да се извършва внимателно, защото и е една искра от някой нагорещен камък може да предизвика експлозия", каза Борисов. Премирът добави, че пожарникарите в района на взрива и шофьорите на големите цистерни, в които се източва газа са подложени на голям риск за живота им и затова не трябва да се бърза.

"Не се съмнявайте, че къщите на хората ще бъдат възстановени напълно. Парите затова ще бъдат преведени на общината в Хитрино", заяви премиерът. От строителната камара също са заявили готовност да построят 3 сгради. Заедно с Борисов на брифинга беше и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Борисов каза, че работи с него в координация за преодоляването на последиците от поражението. На среща с журналисти беше и транспортният министър в оставка Ивайло Московски.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg