Не мога да простя, не мога да забравя. За мен Любомир Трайков е убиец. Искам да си получи заслуженото и искам затвор за него. Съпругата ми Виолета беше прекрасен, весел и коректен човек, а той ми я отне за един миг, разбира се, че е убиец. Това коментира пред БЛИЦ полицаят Петър Богунски.

Мъжът е съпруг на втората жертва от касапницата на бул. "Руски" в Пловдив - Виолета Богунска. През цялото време почерненият съпруг не спря да плаче. 

"Не искам благодеяния. Не искам медиен шум. Искам единствено съпругата си. Искам да благодаря на всички хора, които са до мен в този трагичен момент. Това, което прави Корнелия, не е нормално. Не приемам начина, по който се отнася с убиеца на близките ни. Аз не мога да простя. Очаквам правосъдие и не знам какво да кажа на 5-годишното ми дете, което още не знае, че няма майка. Как ще го погледна в очите и как ще му кажа, че Виолета не е вече между нас", не спира да ридае почерненият съпруг и добавя: "Благодаря и на хората, които снощи излязоха на протест в Пловдив и поискаха реална и ефективна присъда за убийците на пътя."

Припомняме, вчера се състоя среща между вдовицата Корнелия Петкова и семейството на виновника за кървавата трагедия. На нея Корнелия прости на 26-годишния Любомир Трайков, причинил смъртта на съпруга й Атанас и колежката му Виолета. Тя каза, че след разговор със семейство Трайкови е преценила, че това са добри хора и трябва да се прощава. "Не мразя това момче, смятам, че всичко е плод на нелепа случайност и карма", заяви Корнелия. А бащата на Любомир - Младен Трайков, оказа финансова помощ на почернената вдовица.

По-късно вечерта близо 50 души се събраха на лобното място на Атанас и Вили - жертвите на касапницата на пловдивския булевард "Руски". На мястото пристигна и почернената вдовица Корнелия с трите си деца. Пред журналисти тя разказа, че е простила на Любомир Трайков - шофьора от Аудито, който се вряза в автомобила на съпруга й с 0,65 промила алкохол в кръвта.

„Казахме си много неща. Аз простих. Не само на мен ми е тежко, а и на цялото им семейство. Какво му е на това момче, отнело три живота. Обещаха да се погрижат за децата, дариха ми и сума пари, с която да покрия нуждите си. Погрижиха се и за сметките през зимата. Господин Трайков ми предложи и работа. Нямахме време да отидем при нотариус, за да документираме обещаната ни помощ”, разказа Корнелия. „Тук съм, за да почета паметта на Атанас”, допълни вдовицата.

Тези думи обаче предизвикаха гняв и възмущение у мнозина. Хората, близки до Виолета - другата жертва от касапницата, са на мнение, че това няма да промени нещата и че Корнелия е изтъргувала живота на мъжа си.

Още от проетеста и мнението на близки и приятели на жертвите - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:


Още по темата може да видите ТУК

TrafficNews.bg