Организирано е събитие в подкрепа на 27-годишната българкса учителка, отправила зов за помощ от Африка. Нейната история бе публикувана от TrafficNews.bg само преди дни и вече е направила хората съпричастни.

Днес с екипът ни се свърза прецедателката на благотворителната организация "Милосърдни сърца - 2015", г-жа Неда Недина. Прочела историята в сайта ни, тя веднага изявява желание да се включи в инициативата. Минути по-късно от името на сдружението вече е организирано събитие във Фейсбук в подкрепа на Михаела Стойкова. Там тя отправя апел към всички поддръжници на каузата да отделят средства и да закупят пособия за нуждаещите се деца. 

"Всички деца имат права. Всеки може да помогне! Бъдете техните герои, те го заслужават!", завършва Недина в анонса на събитието, озаглавено: Помощ за децата от Chrystal Children's Center. 

Припомняме ви, че Михаела Стойкова се занимава с благотворителна дейност от години, а към момента е доброволец в Уганда. Младата жена работи със 17 деца в център за сираци, но за жалост условията там са нечовешки. Недостигат дрехи, памперси, книжки и всякакви пособия от първа необходимост. Усмивката на африканчетата е най-големият подарък и мотивира Михаела да потърси изход от неимоверната бедност, в която са принудени да оцеляват. Михаела е изключително удовлетворена от 24-часовите грижи, които полагат тя и още три нейни съратнички, но има нужда от помощта на България.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg