38-годишната фотографка Лидия Петрова от Нови Искър е жената, която се самозапали пред Президенството. Информацията е на БНР. Инцидентът стана в 14.45 часа.На мястото са пристигнали линейка и пожарна. Обгорялата веднага е била загасена с пожарогасител от служители на НСО, които първи са реагирали на случващото се. По първоначални данни тя е в тежко състояние и е откарана за лечение в противошокова зала в "Пирогов". До качването й в линейката е била в съзнание.Районът е отцепен. Засега не са ясни мотивите за самозапалването.

Междувременно в сградата на президентството продължават преговорите с Патриотичния фронт - част от серията срещи на държавния глава с парламентарно представените сили. Президентът е бил уведомен за инцидента. 

От профила на фотографката във Фейсбук става ясно, че младата жена еобществено ангажирана, включва се в различни благотворителни каузи. Представя се като фотограф, лектор на фотопленери, а също така и води курсове по фотография за деца. Последния пост на лидия в социалната мрежа е отпреди 10 часа. В него тя поздравява приятелите си с "Добро утро" и парчето на Марк Нопфлер- An evening. "Дано не си ти!" пише приятел на Петрова в коментарите под поста.

TrafficNews.bg