Максимална присъда за Милан Дивеков, който през август прегази пешеходец на пешеходна пътека в Кючук Париж, поиска семейството на убития Димитров. Днес в Окръжния съд започна делото срещу 24-годишния пловдивчанин.
"Ако той е карал действително със 76 км/час , както твърди, е щял да избегне удара. Според  съдебно-медицинската експертиза високата скорост е причина за смъртта" заяви прокурорът по делото. 
В момента Димитров много липсва на семейството си .
"След като излежи присъдата си, Милан ще излезе от затвора , но баща ми никога няма да се върне" заяви синът на жертвата.
 
Преди фаталното произшествие, Дивеков има 9 глоби , като 2 от тях са актове, а останалите 7 са наложени с фиш. Повечето от тях са за превишена скорост. Има свидетелски показания , че той многократно е участвал в гонки. 
Неговите приятели признават само за 3, в които обаче той не участвал. Има глоби от Омуртаг, Панагюрище и Пловдив.
Свидетелите на произшествието са единодушни, че младежът е карал бясно. Всички са чули силния удар, а очевидецът Даскалов е видял във въздуха летящото тяло на Димитров. И как пада от 20 метра след удара.
Никой обаче не потвърди версията на виновния шофьор и спътника му, че пешеходецът е тичал. Николай не е видял и БМВ-то, което според Дивеков карало бясно и му попречило да реагира адекватно.
  
Адвокатът на Дивеков заяви, че общественото мнение е влязло в съдебната зала и то е фактор по делото.  
"Много се изписа по случая, има даже наказани началници, но трябва да се абстрахираме от това. Пешеходецът също носи вина. Той е нарушил Закона за движение по пътищата и правилата за пресичане. Димитров е трябвало да спре, да се огледа и да се съобрази със скоростта на колата. Щом има спирачен път, значи шофьорът е реагирал.
"Ако не е видял пешеходеца на какво е реагирал, на НЛО ли?", заяви Орлин Търновалийски. И перифразира думите на Христос от Евангелието на Йоан: "Който кара по големите булеварди с 50 километра нека първи хвърли камък по Дивеков!"
Припомняме, че заради скандалния случай шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов подаде оставка, а началникът на КАТ - Пловдив Радослав Начев бе преместен.
Пред съда Дивеков заяви, че съжалява за случилото се и помоли за минимална присъда.
TrafficNews.bg