Знаете ли кое изразходва най-много от месечното ни потребление за интернет? Сайтът AndroidPit публикува интересна, но и доста обезпокоителна информация – оказва се, че рекламите могат да използват до 79% от включените в тарифния ни план данни.

Според проучването, върху което сайтът основава статията си, половината данни, нужни за зареждане на една уеб страница, биват употребени от рекламите в тях, пише digital.bg. По време на проучването са били посетени осем новинарски сайта, като е било определено, че рекламите в тях са използвали от 18% до 79% от данните, нужни за зареждането им, а JavaScript елементите – от 6 до 68%. Разбира се, нито става въпрос за точна информация, нито можем да възприемаме резултатите от проучването като общовалидни. И все пак, за първи път става ясно колко много данни всъщност използват мобилните реклами.
 
Ако имате проблем с интернет трафика, то можете да пробвате да инсталирате анти-рекламен софтуер от типа на Adblock или нещо подобно. В използването на тези услуги обаче има нещо непочтено: все пак рекламите често са единственият източник на приходи за много сайтове по света. Можем да се надяваме, че в бъдеще рекламите ще стават по-леки и ще използват по-малко данни.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg