Модните тенденции за сезон пролет/лято 2016 г. вече са известни, като те носят добри новини за почитателките на ярките цветове червило, пише британският в. „Индипендънт“, цитиран от БГНЕС. През следващия сезон акцентите в грима вече няма да са върху контура на лицето и изрисуваните с молив вежди, а върху устните. Цветовете на червилата варират от кърваво червено в колекциите на „Бърбъри“ до смелите доматени нюанси на „Селин“.

Тенденциите при сенките за очи наблягат на синьото, което присъства категорично в колекциите на повечето марки – от „Шанел“ до „Марк Джейкъбс“. Модата в маникюра също бележи промяна от предишни сезони. Ако до сега бяхме свикнали да виждаме екстравагантни маникюри и цветове по ноктите, новата тенденция е те да бъдат в натурални нюанси.

Това може да се види най-добре в колекциите на Ели Сааб, Емилио Пучи и „Роксанда“. Модните тенденции в косата също се опростяват. Досегашните къдрици са заменени от опашки като тези в ревюто на „Оскар де ла Рента“, което залага на прибраната коса ниско на врата. 

Още новини ТУК

TNS.bg