Една от най-важните стъпки по пътя към продажбата на апартамент, е правилното определяне на цената му. Това е важен индикатор и за потенциалните купувачи. 

В интернет може да се види разнообразие от цени на горе-дoлу еднакви имоти, разказва Ивайло Шиндарoв в канала "Имотни съвети" във Vbox7.com. Според специалиста повечето хора определят цената на имота си емоционално - на базата на спомени и т.н.

Грешка е и консултирането с приятели, които ако не се занимават с имоти, няма как да са компетентни по темата, пише Вести. И в повечето случаи продавачите искат толкова, колкото им трябват, а не толкова, колкото е реалната цена. 

При неправилно определена цена, вариантите са два: да е или под пазарната, или над пазарната. Ако е под пазарната, то имотът ще се продаде сравнително бързо, но с голяма сума разлика, която вместо да е във вашия джоб, ще е в този на купувача. 

Когато случаят е обратният - цената е по-висока, то правите услуга на вашата конкуренция. Брокерите ще използват вашия апартамент като трамплин, за да продадат същия като вашия имот, но на по-ниска цена. 

Освен това, когато цената е завишена, то имотът се задържа доста дълго време в интернет. И когато това стане, повечето хора го подминават, защото си мислят, че му има нещо. 

Ако апартаментът е пуснат на реалната си цена, не би трябвало да се задържи повече от месец-два на пазара. Освен това според експерта е грешка и да се чака перфектният купувач. 

Още полезни съвети вижте във видеото:

Още новини четете ТУК

TNS.bg