Забързаният начин на живот, който водим, понякога ни налага да взимаме по няколко важни решения наведнъж. Дори и след като най-сетне се приберем у дома, там ни очаква хаос, с който също трябва да се справяме. Ето как може да се справите със стреса.

 

ОВНИТЕ са твърде вироглави и енергични и затова лесно се сдобиват със стрес. Понякога те така се увличат в своите си авантюри, че не им остава много време за семейството. Аромати за тях са: Масло от джинджифил, кориандър. Те ще им помогнат да забавят темпото и да се поуспокоят.

ТЕЛЦИТЕ обичат да се отдават на задълженията си в работата. За да избегнат стреса, ще им помогнат ароматите на босилек и карамфил. Капнете няколко капки от тези масла във ваната или в аромалампата и от умората ви няма да остане нито следа.

БЛИЗНАЦИТЕ трудно откриват златната среда и трябва да се научат да релаксират. Ако не знаят как, да използват ароматите! Пълни с енергия, те така се увличат по нещо, че забравят за съня и почивката . Рецептата: Капнете във ваната няколко капки масло от кориандър, маточина или чаено дърво, вдишайте със затворени очи и мислете за нещо хубаво.

РАЦИТЕ се уморяват много от срещите с хора. Ако работата им го изисква, се изтощават до крайност. Да получите нов запас от енергия ще ви помогне ароматът на грейпфрут, иланг-иланг или розмарин. Добавете във ваната няколко капки от едното масло и веднага ще разберете, че няма неразрешими проблеми, а животът може да бъде прекрасен.

ЛЪВОВЕТЕ получават вдъхновение от лукса. За тях добър е аромата на лаврово дърво, сандалово дърво и кипарис. Масаж с тези масла е много полезен за царствената натура на Лъва. Тези аромати подпомагат раждането на нови оригинални идеи и подтикват Лъвовете към творчество.

ДЕВИТЕ са рационални и не бива да позволяват на чувствата да вземат връх над разума, защото това им носи стрес. Достатъчно е няколко минути на ден да вдишвате аромат на лимон, хвойна, розмарин или лавандула, за да разсеете напрежението и тревогите.

ВЕЗНИТЕ имат склонност към безпричинни депресии. Добре е да използват кремове или лосиони за тяло, които съдържат масло от анасон или туя. Тези аромати провокират въображението и настройват за нов живот.

СКОРПИОНИТЕ вечно страдат от бурни страсти, кипящи в тях. И тук на помощ идва хладната вана с масла от кедър, кипарис или пачули. Наслаждавайте се на приятните аромати и мислете, как в живота ви настъпва спокойствие и успех.

СТРЕЛЦИТЕ са пълни с енергия, но в определени моменти трябва да спрат да слушат разума и да обърнат повече внимание на чувствата . А за това ще им помогне масаж с масло от розмарин или кориандър.

КОЗИРОЗИТЕ се стремят постоянно към стабилност - и в дома, и в работата. Аромотерапия с масло от портокал, мандарина или лимон е за тези, които не мечтаят за промени, а искат животът да тече бавно и спокойно.

ВОДОЛЕИТЕ често страдат от безсъние. Затова за тях е по-полезно да правят водните процедури през втората половина на деня. Вземете със себе си в банята масло от герания или бергамот. Тези аромати ще ви помогнат да забравите за проблемите си, ще ви успокоят и ви изпълнят с удоволствие.

РИБИТЕ, за да постигнат усещане за щастие и хармония, трябва да се концентрират върху себе си, върху своите чувства. Напълнете ваната с гореща вода, добавете няколко капки масло от лимон, мента или евкалипт и правилното решение ще дойде от само себе си.

Ето и един тест за стрес.

Още новини ТУК

TNS.bg