На всеки свети Валентин интернет се залива от снимки на известни двойки, а след това изчезват до следващия. Но истинската любов не трае само един ден в годината. В рубриката на Traffic News „Великите любовни истории на ХХ век”, всяка седмица ще ви разказваме за една гореща двойка останала завинаги в историята с пламенната си обич… и понякога с главозамайващата си скандалност - алкохол, изневери, опити за самоубийство, мафиотски връзки, разорение, падение, секс, кавги, още секс, предателство и прошка.

Ава Гарднър и Франк Синатра са една от най -скандалните двойки в Холивуд. В епоха на MGM и тайни любовни връзки, двамата взривяват в клюкарските колонки, тъй като са забелязани на вечеря заедно през 1950 г.

Излизат тайно няколко месеца преди това, а многострадалната съпруга на Синатра Нанси е оставена вкъщи да се грижи за две деца и новородено бебе.

По време на първата им среща Ава Гарднър е омъжена за Мики Рууни и преминава през поредица от афери и друг брак, преди двойката да се срещне отново.

Изглежда, че нищо не може да спре пламъка между тях. Преди дори да се срещнат, певецът видял нейна снимка и казал на приятели: „Ще се оженя за тази жена“.

Веднъж тя  заявила: „Какво съм намерила у мъж с тегло 55 килограма? 5 кг. глас и 50 кг. секс“

През годините между първата им среща и началото на аферата им, Ава се е превърнала в голяма звезда. Възползвайки се от зашеметяващия си външен вид и образа на фатална жена, тя е провъзгласена за най-горещата кинозвездата на MGM.

Приблизително по същото време кариерата на Франк Синатра е в застой - интересът на неговите фенове намалява и договорът му с MGM е прекратен. Но изглежда на него не му пукало особено. Той каза на Ава, когато аферата им започва през 1949 г. „ През целият ми живот да бъда певец беше най -важното нещо в света, сега ти си всичко, което искам.“

Нанси най-накрая дава  развод на Франк през 1951 г. и той се ожени за Ава Гарднър няколко дни по-късно. Бракът обаче не успокоява двойката. Те са известни с това, че пиели, спорели и страстно се сдобрявали, харчейки нейните пари, потопени в разочарованието, че певецът е безработен. Тя е източникът на средства, който храни семейството през целия им брак, което създава дисбаланс помежду им. Синатра преминава през вероятно най -мрачния си период,без никаква подкрепа, освен нейната.

Ава казва пред Венити Феър: „Франк беше разорен, когато се събрахме. Не знам откъде идват тези истории, че мафията го закриля. Но те щяха да са до него, ако беше вярно. А не се виждаха никъде, когато имаше нужда от тях. ”

Тя потвърждава слуховете, че се е опитал да се самоубие по време на връзката им. Всъщност той прави поне три такива опита за седемте години, през които са били заедно.

Първият опит е трик, за да я примами обратно в хотелската му стая след пиянска разпра. Както каза Daily Mail, „Имаше два силни изстрела. Ава изпищя и хукна към спалнята му. Синатра лежеше на пода със затворени очи и в ръката му пушеше пистолет. 'Боже мой. Ава се хвърли върху тялото на Франк и започна да плаче ... после очите му се отвориха. За момент влюбените просто се втренчиха един в друг. Тогава Ава забеляза зейнала дупка в матрака си - в която той е изстрелял куршумите.”

Вторият път синеокият певец  използва сънотворни. Камериерът му го намира и се обажда на лекар, който от своя страна  уведомява съпругата му. Ава е цитиран в Daily Mail, където казва: „Можете да бъдете сигурни, че е преброил колко хапчета за сън е взел. Можех да го прогоня. Вместо това му простих за около 25 секунди. "

Третият път Франк Синатра е пиян и надрусан с хапчета. Той включил газовите котлони в кухнята си и заспива. Спасен от приятел, който се появи точно навреме, за да спаси живота му.

От своя страна Ава Гарднър потвърждава, че е направила два аборта по време на брака им, чувствайки, че бракът им е твърде токсичен, за да осигури стабилен семеен живот. Според нея вторият аборт, довел до окончателното разпадане на връзката им. Тогава тя каза: „Боя се, че няма да се възстановя от това. Това, което направих, е толкова чудовищно. "

Вероятно тя е имала заслуги за това, той да получи ролята си в „От тук до вечността“, което в крайна сметка съживява кариерата му и му спечелва Оскар. Като дърпа конците с контактите си в Холивуд, тя му го представя на големия екран, а останалото е история. Той й се отплаща, като й изневерява,  тя също му връща жеста в натура.

За 39 години активни похождения Казановата отбелязва в списъка си „само” 132 жени. И дори ги е описал в мемоарите си.

Бракът им приключва през 1957 г., но те никога не спират да се обичат. Според Daily Mail, красавицата нарича Франк Синатра „любовта на живота си”,  когато тя умира от емфизем през 1990 г., според пресата певецът плачеше неконтролируемо и едва се дочуват думите: „трябваше да съм до нея“.

Приятели на Синатра казаха, че през целия му живот и всичките му любови, никога никоя не е надминала Ава.