Дъждът е нещо, срещу което не може да се борим, а когато сме на почивка, един дъждовен ден изглежда като пълен провал на нашите планове. Всъщност това не е така. Докато навън са надвиснали тъмни облаци, а водата пада от небето, може да използваме това време за много интересни и полезни неща, които по-късно да улеснят почивката ни или пък да изживеем моменти, които не бихме, ако навън е топло и слънчево.  

1. Планувайте вашата почивка

Ако точно сте пристигнали в града и навън е дъждовно, не губете време! Вземете туристически справочник и направете план на вашата почивка. Възползвайте се максимално и съберете колкото се може повече информация и я резюмирайте. По този начин няма да губите време през следващите дни и ще можете напълно да се насладите на престоя си в града.  

2. Излезте на разходка

Дъждовното време също има своя чар. Природата е по-свежа, въздухът е по-чиста, а парковете са зелени и пълни с живот. Ако времето е само облачно или не вали силен дъжд, най-доброто, което може да направите, е да излезете на разходка из града. Отидете в някой парк и отделете време да го обиколите. Не се разхождайте по улиците, тъй като преживяването няма да е толкова ободряващо. Локвите, преминаващите автомобили и хората ще ви попречат да си изкарате хубаво.  

3. Отидете в музей

Когато сме в друг град, повечето време сме заети с обиколки на улиците, разглеждане на забележителности или просто пазаруване. Дъждовното време е най-подходящото време за посещения на музеи. Хванете едно такси или стигнете пеш или с градския транспорт до някой интересен музей в града. Със сигурност има такъв. Разгледайте го и ако имате сили и време за още - отидете в друг. Така хем ще обогатите културата си, или пък историческите познания, хем ще оставите разглеждането на забележителности за дните когато времето е слънчево и няма да се притеснявате, че не сте посетили нито една галерия или исторически музей.  

4. Запознайте се с други туристи

Със сигурност дъждовното време няма да прикове само вас в хотела. Използвайте часовете, когато сте в него, да се запознаете с други туристи. Обменете опит с тях, попитайте ги за хубавите места в града или ги посъветвайте къде да отидат. Винаги е хубаво да завържете нови контакти, така че разменете и координатите си. Винаги е хубаво да имате познати, когато сте в чужд град.

 

5. Напишете пътепис и разгледайте снимките от почивката ви

Почивките в чужбина често са наситени с много обикаляния, забележителности и бързо променяща се обстановка. Трудно е да запазите спомените си в детайли при динамична среда, особено ако тя е била непозната за вас преди. Използвайте дъждовното време да съберете бележките си в един пътепис, а ако не водите такива, сега е най-добрият момент да започнете. Запишете интересните за вас моменти, впечатленията ви и други неща, които биха ви интересува ли в бъдеще. При дъждовни дни часовете в хотела могат да бъдат прекарани и в подреждане на снимки. Вижте кои са хубави и кои не си заслужават. Махнете тези, които не ви харесват, и освободете място на вашите карти-памет. Един бегъл поглед на кадрите досега ще ви даде и идеи кое да снимате занапред, по този начин дъждовните дни от провал за вашата почивка могат да се превърнат във вдъхновение. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg

Източник: putepisi.com