Днес ви предлагаме безплатна разходка в Топ 10 на най-скъпите хотелски стаи в света, нощувка в които струва колкото скромна къща или съвсем приличен нов автомобил. За да добиете още по-ясна представа за мащабите на разточителство, цените са преизчислени в български лева. Класацията е на британския вестник Telegraph. Вижте!

10. Двуетажната небесна вила в Palms Casino Resort, Лас Вегас

Цена: 62 028 лева през уикендите и 35 505 лева през седмицата

Едва ли може да намерите другаде остъклен басейн, който стърчи от ръба на балкона, освен в Лас Вегас. Стаята предлага изглед към най-големия булевард в града и разполага със собствени сауна и стъклен асансьор. Прислугата е на разположение 24/7. Ако сте почитатели на баскетбола, може да резервирате Hardwood Suite, която е оборудвана с игрище, за скромната сума от 44 381 лева на нощувка.

9. Президентският апартамент в St Regis, Ню Йорк

Цена: 62 105 лева

Прозорците в президентския апартамент на St Regis са от пода до тавана и предлагат изключителен изглед към „5-то Авеню”. Освен обичайните удобства – дълбока вана, огледала-телевизори и прислуга, – гостите могат да се насладят на големия град и от разкошния кожен салон на последния модел на Bentley, управляван от личен шофьор.

8. Вила Аманяра, Аманяра, Търкс и Кайкос

Цена: 62 100 лева

Вилата разполага с огромен басейн, шезлонги, външни и вътрешни бани. Цената включва лични готвачи, камериери и колички за голф, с които придвижването из резервата с площ от близо 73 хил. декара няма да е проблем. Обслужването и данъка добавена стойност не влизат в космическата сума.

7. Penthouse Suite, Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez, Кан

Цена: 75 539

Хотелът има дълга и богата история, както и огромен списък от звезди, които са отсядали там по време на филмовия фестивал. Апартаментът е един от най-големите в Европа. Гостите могат да се радват на изглед към Boulevard de la Croisette, залива и частния плаж към хотела.

6. Shahi Mahal Suite в Радж Палас, Джайпур, Индия

Цена: 78 755 лева

Не очаквайте нищо по-различно от апартамент за махараджа. Хотелът е построен в началото на 18-ти век. Апартаментът се простира на 4 етажа, разполага с частен вход през ботаническите градини на палата и е украсен със златни листове и слонова кост. На разположение на гостите са театър, библиотека и тераса с вана.

5. Палатът в Jumeirah Bodrum Palace, Бодрум

Цена: 79 515 лева

В палата на хотела има повече бани, отколкото стаи. Очаквайте златни статуи на лъвове в басейна, частни кейове и турска баня.

4. Hilltop Villa на остров Лаукала, Фиджи

Цена: 93 885 лева

Позната като „комплекс в комплекса”, вилата е разположена навръх хълмовете на остров Лаукала и притежава панорамен изглед от басейна, необикновен дизайн и свежи, зелени градини. На разположение на гостите са детегледачка, готвач и шофьор. Има възможност за езда сред красивите плантации и плажове.

3. Ty Warner penthouse, хотел „Четири сезона”, Ню Йорк

Цена: 101 828 лева

Това е най-високият хотелски апартамент в Ню Йорк и истински пример за елегантност – японска коприна, китайски оникс и венецианско кадифе. Четирите стъклени балкона и огромните прозорци предоставят 360-градусов изглед.

2. Вилата на собственика, Cheval Blanc Randheli, Малдивски острови

Цената се определя по заявка
Признак за същинска олигархичност – „цената се определя по заявка”. Проектираната от Жан Мишел Гати вила с 4 спални се намира на частен остров и разполага с 25-метров плувен басейн, външна баня и лични готвачи.

1. Royal Penthouse Suite, хотел „Президент Уилсън”, Женева

Цена: 146 хиляди лева
Най-скъпата хотелска стая в списъка, а може би и в света. За над 140 хиляди, посетителите могат да се излежават на терасата с площ от 1700 кв. м. с изглед към женевското езеро, да свирят на роял „Стейнуей“, да се къпят в една от 12-те бани и да спят спокойно зад бронирани стъкла.