Американска компания има планове да върне старата слава на прочутите британски червени телефонни кабини, като превърне част от тях в миниатюрни офиси. Джонатан Блек, ръководител на нюйоркската Bar Works, казва пред "Ройтерс", че оборудват кабини в 5 британски града с 25-инчови монитори, скенери, принтери, WiFi връзка и безжична мишка. А, да, и безплатно кафе.

"Това е алтернатива на известните вериги от кафенета, но очевидно е също, че предлага и уникално лично пространство", допълва британецът, живеещ в САЩ.

Компанията му предлага на популярни места работни места с дизайн на барове, като за неограничен достъп до тях и оборудването им се плаща месечен абонамент.

Телефонните кабини-офиси ще действат по същия модел и месечна такса от 20 паунда (29 щатски долара), като Блек очаква до края на годината да събере поне 1000 абонати.

С масовото навлизане на мобилните и смартфоните червените кабини с дизайн от 20-те години на ХХ век останаха в миналото. Но те си остават популярни, като миналата година в допитване във Великобритания бяха провъзгласени за най-доброто дизайнерско решение на всички времена.

Сега Блек е взел под наем 15 такива кабини на държавния оператор BT Group в градове като Лондон и Единбург и се надява първите от тях да заработят до два месеца.

Компанията му следва растящия световен пазар на т.нар. гъвкави работни места, на който лидери са Regus и WeWork, пише Дневник. Те дават под наем стаи, бизнес помещения и офис пространство, като неотдавна Regus отчете за първото тримесечие приходи от 532.5 милиона паунда, или увеличение с около 18%.

Още новини четете ТУК

TNS.bg