При живо общуване върху човека въздейства не толкова значението на думите, а интонацията на гласа. С помощта на интонацията можете тайно да влияете на другите, “зареждайки” в подсъзнанието им “скрити команди.”

Малко теория

“Просто така” нищо не се случва – не възникват емоции, не се раждат чувства и симпатии. Станало ви е тъжна или радостно, харесало или не харесало – всички емоции преминават през подсъзнанието. Вие не забелязвате много от това, което се натрупва в него и като резултат мислите, че всички чувства са “случайни”.

Сега си представете, че знаете как да вградите мисъл или чувство в подсъзнанието на друг човек. Това са огромни възможности, само трябва да се тренира.

Вградените команди – капани на речта

Вграденото съобщение – това е част от фразата, която се откроява с жест или интонация. Човек може и да не и обърне внимание, но тя вече е стигнала в подсъзнанието, и е заседнала там.

Как работи: вие казвате на приятеля си, който е нервен: “Имах един приятел, който дори и по време на обиск се държеше спокойно и уверено.” Част от фразата маркирана в курсив, казвате с друг тон. Човекът, който ви слуша, мисли за вашия приятел или за обиска, в това време вградената команда “спокоен и уверен” му нарежда да се държи по този начин.

Друг пример: трябва да се създаде приятелска атмосфера в компания, за да може хората да се чувстват спокойно и удобно. Можете да започнете с някоя история, подчертавайки с интонацията думи като “приятен”, “спокоен”, “щастие”. Историята може да бъде за любимата ви котка или нов филм от миналия уикенд. Хората улавят положителните думи и автоматично ги прилагат за себе си като команда да се отпуснат и да бъдат щастливи. В резултат на това атмосферата става по-забавна и спокойна.

Правила за скрито влияние

Не забравяйте, че най-важното нещо в скритите команди са двете нива на възприятие. Не ги смесвайте по смисъл, защото командата ще се отрази само в съзнанието.

Фразата: “Хайде да се отпуснем и да се забавляваме” няма да има особен ефект.

Хората ще разберат вашия призив, но той няма да проникне в тяхното подсъзнание и ще гледате същите тъжни лица. А ако разкажете някаква история със скрити команди: “Миналия петък отлично се забавлявахме в бара на улица N, и забавлението едва започваше”, настроението в компанията постепенно ще се подобри.

Ясна интонация

Сменяйте тона само на тази фраза, която трябва да се отдели от останалите думи. Всички други думи, рамкиращи скритата команда, трябва да звучат нормално, в противен случай ефектът се размива. Можете дори да използвате малки паузи преди скритата команда и след нея.

Внимавайте с думите

Със скритите команди трябва да бъдете много внимателни и предпазливи. Пазете се от скрити отрицателни команди, те могат не само да създадат лошо настроение у хората, но също така да ви “обезпечат” с антипатия от тяхна страна.

Разкажете няколко истории в обкръжението си и вижте как ще се промени настроението на приятеля или сътрудника.

Само не очаквайте чудеса – ако вашият приятел го е напуснала жена му и взела половината мебели, вашата история с командите ” релаксация и радост” е малко вероятно да го направи безумно щастлив.

Още новини четете ТУК

TNS.bg

Източник: checkonline4you.com