Бихте ли се преместили със семейството си в „нищото“, за да се насладите на по-спокоен живот? Един руски бизнесмен го направи и замени служебните срещи с уединение и отдаденост към религията.

Сергей отворил картата и решил да отиде там, където се спре пръстът му. Пръстът му избрал езерото Байкал в Сибир, най-дълбокото езеро в света (1637м) и най-големият природен резервоар на прясна вода.

Преди да промени коренно живота си, Сергей е високо ценен руски бизнесмен в Париж, пише Vesti.bg. Една вдъхновяваща среща обаче променя живота му изцяло.

„Един ден срещнах няколко монаси в Кипър. Впечатли ме начинът им на живот, моралът им и ценностите, които проповядват“, казва той. Тази среща го кара да преосмисли живота си и да започне всичко наново.

Преди 11 години семейството се мести на остров Олхон, най-големият остров в езерото Байкал и третият по големина остров в света, намиращ се в езеро. Постоянното население на острова е около 1500 души, разпределени в 5 населени места. По последни данни от 2007 г. Хужир е най-голямото от тях с 1230 жители.

Сергей се отказва от забързания начин на живот в шумния град и се отдава на спокойствието и религията. Сега той бие камбани в църквата и развежда туристи из града, а също така работи и като психолог.

„Опитваме се да помогнем на хората и по този начин да изкараме прехраната си. Сега живеем така.“

Историята на Сергей и семейството му е пример за това как човек може да промени живота си коренно и да намери щастието на неочаквано място.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg