Последните модни тенденции сочат, че разчупената архитектура на жилищните помещения е все по-предпочитано решение. Често хората се спират на тавански апартамент с интересно разположение и форма на стаите. Това, безспорно, дава възможност за повече идейност и свобода в избора на интериорен дизайн.

Предлагаме ви да разгледате няколко елегантни варианта на всекидневни със скосен таван. Ще се уверите колко удобно и красиво биха могли да изглеждат таванските холови помещения, пише Grandecor. Няколко любими цвята, стилна декорация и комфортни мебели са най-необходимите условия за постигане на желания резултат.

Подходящият интериор за всекидневни със скосен таван се избира съобразно няколко фактора: височината на тавана, ъгълът на наклона на стените, площта на стаята и наличието на естествена светлина.

Изборът на цветове трябва да се съобрази с площта на помещението. Малките пространства се тонират в бяло и друг светъл и нежен тон. За да избегнете монотонната визия, добавете силни цветове върху дребни акценти. Черно, червено, сиво и жълто биха били приятна комбинация в тесния тавански хол.

Ако липсва естествена светлина е добре да изберете бяла основа, както за стените, така и за тавана и мебелите. Добавете необходимото количество осветителни тела и изберете минималистична визия на обзавеждането.

Ако прозорците в стаята са на тавана, позиционирайте мебелите така, че вечер, седейки удобно в дивана или креслото си да имате добра видимост към звездите на небето. Тази позиция ще ви гарантира неподправена романтика и уют в хола.

Използвайте скосовете и ъглите на стаята, за да разположите картини по стените или висящи осветителни тела, например. Нисък диван на пода също би намерил оптималната си позиция под скосения таван в хола.

Малка масичка за кафе, телевизор, пуфове на пода и настолна лампа биха могли да бъдат оптималното обзавеждане в една всекидневна със скосен таван.

Поиграйте си с тоновете – акцентирайте и подертавайте детайлите. Не забравяйте, че естествените материали донасят допълнителна свежест и топлина в помещенията. Камък, дърво и стъкло ще се впишат отлично в идеите ви.

Бъдете креативни при избора на интериорен дизайн в този тип различни помещения. Създайте артистична среда или просто удобно кътче за отмора с приятели. Заслужава си!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg