Вашето легло е свързано с личната ви енергия. Хаосът под него символизира този в живота и може да блокира положителната енергия. Изхвърлете старите и ненужни вещи, минете с прахосмукачка и оберете праха. Сменете чаршафите с такива в свежи цветове. Махнете всички уреди с екран – телевизор, компютър, телефони, които излъчват синя светлина и пречат на спокойния сън.

1. Вижте под леглото

2. Почистете гардероба си

Подарете или дарете всичко, което не сте носили отдавна, пише Idei.bg. Зимните дрехи приберете. Във фън шуй ако гардеробът вие е пълен със стари неща, така е и в живота ви и няма да ви се слуи нищо ново – без нови проятели, приключения или предизвикателства.

3. Почистете хладилника и килера

Изхвърлете всичко старо или извън срока на годност, а нещата, които няма да ядете – подарете. Прегледайте, почистете и подредете всички рафтове и чекмеджета. Развалената храна символизира вашето здраве и всичко негодно оказва влияние върху него.

4. Почистете входната врата

Входната врата е първото нещо, което се вижда преди да влезете вътре. Измийте вхиднаа врата и мястото около нея, ако е необходимо сменете черджето. Ако влизате или излизате през мръсна врата денят ви ще бъде лош.

5. Отворете и почистете прозорците

Прозорците символозират очите и устата. Ако те са мръсни или развалени, ще чувствате проблеми и в живота си. Няма да имате ясни перспективи или ще имате затруднена комуникация. Отоворете прозорците, за да влезе свеж въздух в дома.

6. Внесете растения

В кухнята заложете на ароматни билки, които може да ползвате и при готвене. Сложете растения в коридира, в хола, в спалнята. Растенията пречистват въздуха, а зеленината успокоява.

7. Разместете мебелите

Разместването на мебелите може да действа пречистващи и може да отвори очите ви за нови перспективи. Освен това реаранжирането ще помогне за вливането на нова енергия в дома. Опитайте да създадете отворено пространство, което ще спомогне за отваряне на съзнанието, за нови перспективи пред вас.

8. Радвайте се на живота

Нека почистването на мине с музика, свежа усмивка и настроение. Запалете свещ с любим аромат, за да привлечете положителна енергия.