Неголемите пространства изискват доста повече внимание при избора на интериорен дизайн. Едно обзавеждане на малък апартамент може да се окаже по-голямо предизвикателство от това да се декорира жилище с голяма площ.

Ще се спрем на един отличен пример – жилище разположено на 49 кв.м и обзаведено в скандинавски стил. От тук бихте могли да почерпите красиви и практични идеи за малък апартамент.

Да започнем традиционно от цветовете, пише Grandecor. Изборът е бяло – класически приом за визуално увеличаване на пространството. Белият фон гарантира повече възможности за акцентиране. Освен това, този цвят стои отлично, както като фасада, така и ако обзавеждането е подбрано също в бяло.

Макар и не напълно, в този шведски апартамент част от декорите са също бели като например етажерките в хола, шкафовете и декоративните възглавнички и килимчета. За баланс, подът представлява светъл паркет в пъстър дъбов нюанс, а диванът от е от черна кожа. Малък пуф с цвета на холовата масичка допълва уютната атмосфера на хола.

Дограмите, досущ като стените са в бяло и без пердета. Присъствието им би отнело значителна част от площта на стаята.

С преходна врата се придвижваме към кухнята. И в тази част на скандинавския страхотен малък апартамент си личи елегантния подход на дизайнерите. Интересен тапет на едната стена изпъстря помещението с фината си орнаментика. Преплитането на винтидж стил и весела декорация са част от финеса на кухненската част. Стационарната етажерка с метална конструкция и разчупените полилеи с индустриална визия грабват вниманието.

Спалнята е семпла, бяла и романтична. Женствена визия прозира през избора на зеленина до нежните картини по стената. Светлината и тук е основен приоритет. Няма пердета, които да спират естествения чар на слънчевите лъчи.

Този страхотен малък апартамент е съвършен благодарение на изискания си минимализъм, присъстващ в обзавеждането. Както не веднъж сме констатирали, семплите неща имат силата да носят повече наслада и удовлетворение.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg